Turneul Sighetean de Ţurcă – 2010

Nota: Textele din acest blog sunt proprietate intelectuala a Asociatiei Sportive Clubul Român de Ţurcă

Trofeul executat de Mircea Sas

Medalii sponsorizate de „Mangusta”

S-au inscris opt echipe:

Motoristii

Caprioarele

Lupii Vadului

Morosenii

Stejarii

cu Chisiu ca rezerva, care a intrat a doua zi de turneu…

Number 1

Durii

Imblanzitorii de Moroseni

Prin tragere la sorti s-au alcatuit doua grupe, in semifinala ajungand primele doua echipe de la fiecare grupa: Stejarii, Morosenii, Number 1 si Imblanzitorii de Moroseni.

Number 1 si Morosenii au jucat finala, Trofeul turneului castigandu-l Morosenii.

S-au inmanat diplome

… a fost atribuita lui Alin Sauca „Vampirul”, pentru cele mai multe lovituri de tzurca pe durata intregului turneu,

… pentru ca in timpul listarii diplomelor inca nu stiam cine va lua trofeul, cele doua diplome au ramas pentru a fi completate in momentul acordarii, la fel ca in cazul „Celui mai bun ţurcaş” iar aici (pentru scrisul frumos si elegant) ii multumim lui sensei Sorin Halici,

… asa cum am spus mai sus, locul II a revenit echipei Number 1, formata din Cucu, Robi, Peti si Zoli,

iar locul I a revenit echipei Morosenii, formata din Radu, Fredi, Lica si Elisav.

A fost o manifestare sportiva solicitanta pentru toata lumea. Organizarea ne-a ridicat probleme la care neavand experienta necesara a trebuit sa fim deschisi la sfaturile si parerile participantilor la turneu. Robi, Cucu, Adi au venit cu idei constructive. Ne-am adaptat din mers, toata lumea a fost multumita intr-un final. Putem spune ca am „inceput cu dreptul”.

Ca organizatori putem spune ca ne-am intalnit cu 33 de oameni minunati, care pentru doua zile cat a tinut Turneul Sighetean de Ţurcă  au fost sportivi, cu ambitii, orgolii, atitudini fair-play , cedari psihice, spirit de echipa, intr-un cuvant cu tot ce presupune o competitie sportiva.

Spectatorii au fost putini dar destui cat sa ne ridice probleme de ordine, unii aproape au intrat in teren cu sfaturi si „racoritoare” pentru jucatorii preferati.

Probleme de ultim moment am reusit sa le rezolvam cu Gabi Matus – Sherpocu’ si Sorin Ierima (in timpul meciului de finala am listat diplomele la sediul MIMO, Sorin asteptand o ora si jumatate in masina), fara acest ultim ajutor, toata aceasta bucurie ar fi avut o umbra de nemultumire.

Acesta a fost primul pas, pe care am avut bucuria sa-l facem impreuna cu oameni faini.

Organizatorii multumesc si felicita pe toti participantii, ale caror nume vor aparea in zilele urmatoare aici, in functie de cum „ne va lasa urmatorul proiect al Asociatiei Nordica, initiatorul acestui eveniment.

22 de răspunsuri la Turneul Sighetean de Ţurcă – 2010

  1. Jocuri Aparate zice:

    Cum zice si Gabriela mai sus , care este adresa ?

  2. ile zice:

    poze f faine. e fain ca se vede tzurca-n aer. detaliile jucatori-tzurca (prindere-lovire) ‘s f faine.

  3. pădure zice:

    Am văzut pozele si m-am minunat cătă lume ați adunat acolo, cred că nici la un meci de fotbal nu erau așa de mulți spectatori. Poate la anul îmi iau liber și mă prezint și eu.

    • tzurca zice:

      🙂 Vad ca nu vrei a intaleje: fa-ti, mai Codrule Fermecat, o echipa la Cemeshoara si zina, dara, incoa’ si ne bate, daca te tine… cum sa-ti mai vorovesc? Si, „lumea” nu „am adunat-o” noi. Or zinit de-a buna-voaia, numa ashe, ca le place ce sa-ntampla cand sa incontreaza unii, cum t-a place si dumitale sa te incontrezi cu Morosenii sau cu Lupii Vadului, numa’ nu tare, ca-i lua-o pa coaja, zac io. No.

  4. pădure zice:

    O, l-am văzut și pe Dascălu acolo, dacă mai eram și eu acolo și făceam echipă cu el, ați fi căutat țurca pe Solovan 😛

  5. Cipri zice:

    Frumos, a meritat… sper la anu sa ma descurc mai bine.Oricum, mi-a facut mare placere sa iau parte la acest joc…sport… oameni primitori, suspans… si chinuiala ca tot sa iasa bine … si tot n’a iesit cum am sperat… da la anu’ is iar pe lista 🙂

    • tzurca zice:

      Daca era dupa mine as fi comandat 33 de medalii – atati sportivi au fost in cele doua zile pe teren. Cipri draga, pentru mine, toti sunteti campioni. In functie de timp (meteo) o sa ne mai intalnim sa perfectionam lovirea si aruncarea. Oricum, suntem pe drumul cel bun. Multumim pentru ca sunteti alaturi de acest frumos sport 😉 Multumim pentru cuvintele frumoase.

  6. pădure zice:

    vreau să puneți poze mâine

    • tzurca zice:

      Flori, bomboane si prajituri, nu vrei maine?
      Ca pana luni o sa tremuri?
      Misca-ti posteriorul pana la Sighet si vezi ce nebunie e aici, pregatiri si agitatii, apoi sa „vrei” poze. :*

      • pădure zice:

        Prăjituri si bomboane nu vreu că mă îngraș :P.Cum rămâne cu pozele?

  7. tzurca zice:

    Strada Traian Biltiu Dancus. Stadionul Municipal e foarte mare si demult in locul ala. Orice sighetean stie cum se poate ajunge, de exemplu de la Biserica Reformata spre Hotel Marmatia (Gradina Morii). Pe stanga, ultima, inainte de poarta de lemn care e intrarea in parcul Gradina Morii.

  8. gabriela zice:

    Care este adresa exacta a Stadionului Municipal? (Strada, nr) Nu o gasesc nicaieri 😦 Multumesc 🙂

  9. pădure zice:

    poate dacă se face joc pe computador o să fie mai mulți participanți.
    cum trec prin sighet trec pe la stadion să dau si eu cu bățul

    • tzurca zice:

      Nu cred, Cipri draga, ca jocul pe PC ar aduce participanti pe teren. Sau, nu asta ai vrut sa spui? 😉 Avem exact atati participanti de cati avem nevoie; daca vor fi mai multi, vom avea nevoie si de cei multi 🙂 Ai vazut din comentarii si din poze ca suntem destul de multi… voi pune maine si pozele mai noi, tot la „Primii pasi in imagini”.

  10. Silviu zice:

    Intradevar toata lumea se pregateste de turca.Nu este zi in care sa nu fie o echipa pe teren la joc.Ma bucur ca am descoperit si eu acest joc si sunt bucuros ca dupa 2 zile de joc am inceput sa capat experienta( dupa o mica febra musculara 🙂 ).Ne vedem in 2-3 oct.pana atunci spor la antrenamente echipelor,Turca noul joc national!!!

  11. Rotaru (Bobby) Bogdan zice:

    N-am mai jucat de foarte mult timp acest joc si pe bune ca mor de dorul lui, doar ca nu am avut cu cine sa-l joc. Nu stiu daca voi putea participa si eu la campionat ca duc o lipsa acuta de timp, dar promit ca voi incerca sa ma prezint si eu acolo!
    Pe scurt: sa nu renuntati niciodata la aceasta idee si voi participa si eu cat voi putea de mult pentru a indeplini acest tel.
    Toate cele bune!

  12. bogdan zice:

    imi place foarte mult cum ai spus: „Este nedrept ca acum, in era jocurilor pe computer si a libertatilor gresit intelese”…dar in special libertate gresit inteleasa…ar fi bine sa se adune multa lume…sper sa pot participa si eu…numa bine si succes la TURCA

    • tzurca zice:

      Multumim Bogdan, de incurajari. In fiecare zi primim tot mai multe semnale pozitive in legatura cu participarea la acest proiect.
      In legatura cu libertatile omului… „Democratia este libertatea oamenilor de a face ceea ce TREBUIE sa faca”.

Lasă un comentariu